Vrouwelijke modellen hoeven van Vogue niet meer tot op de millimeter gephotoshopt te worden. Maar hoe zit het eigenlijk met mannen? Want ook voor hen geldt een onbereikbaar schoonheidsideaal. Volgens het Nederlandse herenmodemerk Pelliano mogen die ook gewoon imperfect zijn.

Een gespierd lichaam en een spierwitte glimlach? "Zulke mannen ontmoet ik zelden in een Rotterdamse tram", zegt directeur Steijn Pelle. "De waarheid is natuurlijk: die mannen bestaan nauwelijks." Dus wat is schoonheid dan wel? Dat laten ze zien in vier bijzondere campagnefilmpjes.

Zelfverzekerheid

En de modellen voldoen niet aan het standaard ideaalbeeld. Jeroen heeft zichtbare brandwonden in zijn gezicht en Kees-Jan, inmiddels wereldkampioen zitskicross, zit in een rolstoel na een snowboardongeluk. German raakte verbrand aan zijn arm en ICT-manager Frank mist twee vingers.

Het is, volgens het modemerk, hun zelfverzekerdheid die hen knap maakt. Jeroen: "Ondanks dat anderen mij misschien als imperfect zouden zien, heeft dit geen enkele invloed op mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik ben 22 en sta in de kroeg ook gewoon meisjes te versieren."

"Wij willen een merk zijn voor echte mannen", aldus Pelle. En die komen dus uit het echte leven. Bekijk hieronder het filmpje van Jeroen en laat ons weten wat jij vindt.

Hier zie je Kees-Jan, German en Frank.

Door: Tony

STER reclame