Europa lonkt voor Vitesse na zege

Vitesse kan een Europa League-ticket nauwelijks nog ontgaan na de 3-1 zege bij RKC Waalwijk in het eerste duel van de finale van de play-offs.

Een licht overwicht van RKC leverde in de eerste helft amper kansen op. Vitesse zorgde voor meer gevaar en ging met een 1-0 voorsprong rusten; twee dagen na z'n negentiende verjaardag trof Tomás Kalas doel met een prachtig schot van afstand.

RKC begon na de rust fel en kwam op 1-1 dankzij twee invallers; Krisztián Németh kopte in op aangeven van Furkan Alakmak.

Wilfried Bony zorgde er echter voor dat Vitesse op rozen kwam te zitten; hij scoorde na zeventig minuten met een beheerst schot en tien minuten voor tijd met een kopbal van dichtbij. Een slotoffensief van RKC leverde niets op.