Den Bosch-Willem II zonder goals

Aangepast

FC Den Bosch en Willem II hebben in hun eerste duel in de play-offs om een plekje in de eredivisie gelijkgespeeld.

Ondanks een aantal kansen over en weer bleef het in stadion De Vliert 0-0.

Geen van beide ploegen had in het open duel een duidelijk overwicht. Virgil Misidjan had Willem II voor rust op voorsprong kunnen zetten. Aan de andere kant kwam Willem II bij een kopbal op de lat goed weg.

Na rust zag Danny Guijt van Willem II een kansrijk schot geblokkeerd worden.

Met vertrouwen naar Tilburg

FC Den Bosch-trainer Alfons Groenendijk noemde de 0-0 een uitslag met perspectief. "We hebben vaker bewezen dat we in uitwedstrijden kunnen scoren. De wedstrijd in Tilburg zien we daarom met vertrouwen tegemoet."

Helemaal tevreden over het spel was hij niet. "We hebben wel eens beter gevoetbald. Zo'n eerste wedstrijd is echter altijd lastig. Aan de ene kant wil je graag winnen, maar je wilt ook beslist geen doelpunt tegen krijgen. Natuurlijk hadden we liever iets afstand genomen, maar over het geheel genomen was Willem II misschien iets dreigender."

"Het is in feite rust"

Volgens Jurgen Streppel van Willem II viel er nog weinig zinnigs te zeggen over het vervolg.

"Het is in feite rust, 0-0 en zondag gaan we verder. We hebben wel wat mogelijkheden gehad om te scoren, maar aan de andere kant heeft Den Bosch een keer op de lat geschoten. Het is vervelend dat we niet hebben gescoord, maar niet onoverkomelijk. Laten we hopen dat we het thuis kunnen afmaken."

STER Reclame