De AOW-leeftijd gaat in 2023 naar 67 jaar. Dit staat in de definitieve versie van het Vijfpartijenakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie.

De AOW-leeftijd gaat volgend jaar met een maand omhoog. Dat gebeurt ook in 2014 en 2015. Daarna volgen drie jaarlijkse stappen van twee maanden. In 2019 is de AOW-leeftijd gestegen naar 66 jaar.

De AOW-afspraken betekenen een streep door het pensioenakkoord dat het kabinet met de vakbonden en werkgevers heeft gesloten. In dat akkoord stond dat de AOW-leeftijd in 2020 in één keer van 65 naar 66 jaar zou gaan en in 2025 67 jaar zou worden.

Doorrekenen

De vijf partijen hebben vannacht rond twee uur 's nachts na uren onderhandelen hun gesprekken afgerond over het eind april afgesloten begrotingsakkoord. Veel details zijn nog niet bekend. Het akkoord wordt nu doorgerekend door het Centraal Planbureau. Naar verwachting wordt het Vijfpartijenakkoord eind volgende week gepresenteerd.

Premier Rutte is blij dat de partijen er uiteindelijk in zijn geslaagd om het eens te worden, zo zei hij op zijn wekelijkse persconferentie.

STER reclame