G500 richt 'OranjePAC' op

time icon Aangepast

De politieke jongerenbeweging G500 wil zich actief gaan bemoeien met de Tweede Kamerverkiezingen. Onder de naam 'OranjePAC' wil de beweging "vernieuwing, hervorming en idealen op de Haagse politieke agenda zetten".

G500 heeft zich bij de oprichting van OranjePAC laten inspireren door het fenomeen SuperPAC in de Verenigde Staten. Dat is een burgerinitiatief dat niet verbonden is met een politieke partij, maar via reclame wel invloed probeert uit te oefenen op de verkiezingen.

Eén van de oprichters van G500, Sywert van Lienden, kondigde de oprichting van OranjePAC vanavond aan in het tv-programma De Wereld Draait Door. De politieke vernieuwingsbeweging wil voor de zomer minimaal een half miljoen euro inzamelen om de campagne van OranjePAC te financieren. De eerste reclamespot is vanavond uitgezonden.

Toekomst-agenda

G500 hoopt te bereiken dat de verkiezingen een referendum worden over een hervormingsgezinde en toekomstgerichte agenda voor Nederland. De beweging wil naar eigen zeggen geen negatieve campagne voeren zoals in de VS gebeurt, maar een inhoudelijke campagne.

STER Reclame