NOS NieuwsAangepast

4 jongens aangehouden naar aanleiding internetfilmpje

De politie Midden West Brabant meldt dat er vier jongens zijn aangehouden naar aanleiding van een internetfilmpje waarop een meisje mogelijk wordt aangerand. Het gaat om twee jongens van 13, een van 15 en een van 16 jaar oud.

Vanochtend circuleerden op Twitter al foto's van een aantal van de jongens die maandag in een uitzending van Pownews te zien waren. Het programma had op het internet een video gevonden waarin een 14-jarig meisje mogelijk wordt aangerand door een jongen terwijl twee andere jongens toekijken. De politie in Tilburg onderzoekt de mogelijke aanranding. Het is nog onduidelijk of het filmpje in scène is gezet.

Na de uitzending van PowNews ontstond er online veel ophef over het item. Er zijn volgens de politie tientallen tips binnengekomen via Twitter en telefoon.

Politie spreekt meisje

Een schoolgenoot van het meisje twitterde vanochtend een foto van wat volgens hem de arrestatie van een van de verdachten is. "Het filmpje was maandag al overal op school te zien, iedereen had het op zijn mobiele telefoon", zo zegt hij. De scholier kende een van de jongens uit de buurt en zag vanochtend dat hij door de politie werd opgepakt. Volgens hem zijn er geen anderen opgepakt.

Dinsdagmiddag sprak de politie met het meisje dat te zien is in het filmpje. Over de inhoud van het gesprek wil de politie niets zeggen. Ook over eventuele vervolgstappen worden nog geen mededelingen gedaan: daar moet eerst over worden gesproken met de officier van justitie.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl