VVV ontsnapt tegen Cambuur

Aangepast

Een doelpunt van Michael Uchebo in blessuretijd heeft VVV-Venlo voorlopig in de eredivisie gehouden.

Hij zorgde tegen SC Cambuur in de blessuretijd van de play-offs om promotie/degradatie voor 4-3. Dat was net voldoende voor de Limburgers, na de eerdere 0-0 in Friesland.

Cambuur kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Oguzhan Türk. Vrij snel draaide de thuisclub de rollen om dankzij twee treffers van de van FC Twente gehuurde Steven Berghuis.

Na bijna een uur kwamen de gasten langszij, andermaal door een doelpunt van Türk. Danny Holla zette het elftal van trainer Ton Lokhoff op 3-2. Kort voor tijd maakte Marco van der Heide de 3-3 en leek Cambuur aanspraak te houden op promotie naar de eredivisie. Totdat Uchebo toch nog toesloeg.

Die lange

VVV kan zich definitief handhaven op het hoogste niveau als het in de volgende ronde Helmond Sport verslaat. Op die kans had VVV-middenvelder Marcel Meeuwis niet meer gerekend. "Na die 3-3 dacht ik alleen maar: verdomme, we zijn gedegradeerd. Je rent nog wat heen en weer en probeert aan te vallen. En dan maakt die lange uit het niets alsnog dat doelpunt."

"Ik moet eerlijk zeggen dat Cambuur er meer recht op had. Maar goed, dat is voetbal. We zijn een ronde verder, maar we zijn er nog lang niet."

Helmond Sport, Willem II en Den Bosch

Helmond Sport bereikte de laatste fase door, na de 1-0 thuiszege, ook het uitduel met FC Eindhoven te winnen. Kort na de vroege 0-1 van Emrullah Güvenc zette Jop van der Linden voor vanaf de achterlijn; terwijl heel Eindhoven dacht dat de bal achter was gegaan, kopte Charles Kazlauskas de 0-2 in. Het was nog bijna 0-3 geworden, maar Zarko Grabovac kopte op de lat.

Ook Willem II en Den Bosch maken nog aanspraak op een plaats in de eredivisie. Willem II, dat thuis met 2-1 van Sparta had gewonnen, had in Rotterdam genoeg aan 1-1. Marc Höcher tilde de bal, na een verre trap van keeper David Meul, over Sparta-doelman Nico Pellatz. Voor rust raakte Spartaan Jeremy Bokila de lat, maar na een uur trof ploeggenoot Iliass Bel Hassani wel doel. In de slotfase was Meul nog goed voor drie cruciale reddingen.

Ook FC Den Bosch bereikte de volgende ronde. De Brabanders hielden De Graafschap op 1-1 en dat was voldoende na de 0-0 in eigen huis. De Doetinchemmers, die als zeventiende waren geëindigd in de eredivisie, degradeerden door die remise naar de Jupiler League.

STER Reclame