CDA-staatssecretaris en kandidaat-lijsttrekker Bleker is op de vingers getikt omdat hij in het AD te veel afstand zou hebben genomen van het Vijfpartijenakkoord. Zowel vanuit het kabinet als vanuit de fracties is hij gecorrigeerd, melden bronnen aan de NOS. Een van de betrokkenen spreekt van een vergissing "in de categorie niet handig" .

Op Twitter liet Bleker vanochtend al weten dat het niet zo is dat hij niet achter het Vijfpartijenakkoord staat. "Niet blij met de suggestie in AD dat ik akkoord niet steun. Gaat mij om goede uitwerking voor starters, middeninkomens en MKB".

In het AD uit Bleker kritiek op de afspraak in het Vijfpartijenakkoord dat werkgevers bij ontslag de eerste zes maanden loon moeten doorbetalen. "Weet je wat dat betekent voor een simpel bouwbedrijf met zeven jongens op de steiger?" Hij wil bij de verkiezingen vooral stemmen trekken van de VVD. "Als je een volkspartij wil zijn, moet je ook de stem van de hardwerkende kleine ondernemer trekken. Punt. De VVD is nu te groot."

Verder waarschuwt Bleker dat het door de afgesproken beperking van de hypotheekrenteaftrek voor mensen met een lager inkomen lastig kan worden om nog een eigen huis te kopen.

Gebrek aan duidelijkheid

Bleker noemt een gebrek aan duidelijkheid het grootste probleem van het CDA. Hij wil "dat we weer ergens wat van vinden. Niet iets ertussenin". Verder zegt hij in het interview dat hij helemaal niet van plan was om zich kandidaat te stellen voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Bleker werd overgehaald door zijn zoon.

Bleker, die nu staatssecretaris is van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, is een van de zes kandidaten, maar lijkt niet veel kans te maken om het CDA te gaan leiden. In de peilingen staat hij niet hoog. Bleker is daar nuchter over: "Als het niet lukt ga ik terug naar Groningen. Ook mooi."

STER reclame