Eerstedivisieclubs verrassen niet

Aangepast

FC Den Bosch en sc Cambuur hebben in in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie niet voor een stunt kunnen zorgen tegen respectievelijk De Graafschap en VVV-Venlo. Zowel het duel in Den Bosch als in Leeuwarden eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Den Bosch was gevaarlijker, maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten tegen de eredivisionist, die nauwelijks risico's nam en vooral afwachtte.

Cambuur was driekwart van de wedstrijd sterker en zocht vol overgave een goal. Erik Bakker was daar dichtbij, maar raakte de lat. In het laatste kwartier rook VVV in de counter drie keer aan een doelpunt, maar die viel niet.

Vier goals waarvan drie kopballen

Willem II boekte een zwaarbevochten zege op Sparta Rotterdam. In een waar Tilburgs waterballet trok de thuisclub met 2-1 aan het langste eind.

De gasten kwam na een kwartier op 1-0; Jaime Bruinier haalde van afstand uit en zag keeper David Meul over de bal heen duiken. Nog voor rust stond Willem II op 2-1. Eerst kopte Arjan Swinkels uit een hoekschop raak en niet veel later kopte Donny de Groot een voorzet van Mitchell Pique achter Nico Pellatz.

De Brabantse derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven, die met tien gele kaarten spijkerhard was, werd door de thuisclub gewonnen. Net na rust tekende Charles Kazlauzkas in Helmond met een kopbal na een vrije trap voor de enige treffer: 1-0.

STER Reclame