Situatie in Uithoorn nog onveilig

Aangepast

In Uithoorn is het gebied rond de Sint Jan de Doperkerk nog altijd ontruimd. Tientallen bewoners en winkeliers hebben hun huis of winkel moeten verlaten. Het is onduidelijk wanneer zij weer terug kunnen.

De klokken van de torens dreigen naar beneden te vallen als gevolg van achterstallig onderhoud. Er staan hoogwerkers bij de torens, van waaruit wordt bekeken hoe de klokken kunnen worden gestabiliseerd.

Burgemeester Oudshoorn zegt dat het besluit om in te grijpen vanochtend is genomen. De gemeente had het parochiebestuur vorige maand opgedragen om een aantal verbeteringen aan te brengen.

Leeg

De aanleiding was een bouwkundig onderzoek. Daaruit was naar voren gekomen dat de kerk in zo'n slechte staat verkeert, dat voorbijgangers en omwonenden gevaar lopen. De termijn waarbinnen de verbeteringen moesten zijn aangebracht, verliep vandaag.

De Sint Jan de Doper staat al een tijd leeg. De eigenaar, de Emma├╝sparochie, is geadviseerd om het gebouw te restaureren of te slopen. De parochie zegt de kerk al jaren te willen slopen, en stelt dat de gemeente dat tegenhoudt.

STER Reclame