KPN: bod América Móvil te laag

Aangepast op

KPN vindt het bod van het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil op aandelen KPN te laag. Dat laat KPN weten in een reactie op het bod van 8 euro per aandeel dat het Mexicaanse bedrijf heeft aangekondigd.

América Móvil zou daarmee 28 procent van de aandelen KPN in handen krijgen, nu is dat 4,8 procent.

KPN vindt dat 8 euro per aandeel het bedrijf substantieel onderwaardeert en zal América Móvil om een toelichting vragen. "In de tussentijd zal KPN alle strategische opties onderzoeken", zegt het bedrijf.

Degelijk bedrijf

Het bod van 8 euro per aandeel is bijna een kwart hoger dan de slotkoers van gisteren. In totaal zou er 2,6 miljard euro mee gemoeid zijn.

América Móvil noemt KPN "een degelijk bedrijf en een goede langetermijninvestering". Volgens de financïële topman Garcia Moreno is Europa "een markt die wij niet kennen en biedt KPN een betere kijk op de activiteiten in Europa".

Reactie beurzen

Het bod werd bekend voor de opening van de Amsterdamse beurs. Bij opening schoot de koers van het aandeel KPN met meer dan 20 procent omhoog.

De Mexicaanse beurs reageerde niet bepaald enthousiast op de overnameplannen. De aandelen van América Móvil daalden dinsdag met 7.93 procent.