Geen play-offs verliezend Roda JC

Roda JC heeft thuis met 1-3 verloren van FC Utrecht. De ploeg grijpt daarmee naast een plaatsje in de play-offs.

De bezoekers kwamen op slag van rust op voorsprong uit een schot van Alexander Gerndt, dat keeper Mateusz Prus onder zijn handen door liet glippen.

Er waren daarvoor kansen over en weer geweest, met de beste voor Roda: Sanharib Malki en Mads Junker waren dicht hij de 1-0.

Demouge beslist duel

Kort na rust werd het 0-2: Yoshiaki Takagi schoot tussen een aantal verdedigers door raak.

De 0-3 hing in de lucht, maar plots kwam Roda met een knap doelpunt van Malki op 1-2.

Roda voerde de druk op en kreeg ook kansen. Zo kopte Bart Biemans op de lat. De verdiende gelijkmaker bleef uit en kort voor tijd wipte Frank Demouge de 1-3 in het doel.