Feyenoord eindigt op tweede plek

time icon Aangepast

Feyenoord heeft de felbegeerde tweede plaats - want goed voor de voorronde van de Champions League - behaald door met 3-2 te winnen bij sc Heerenveen.

De Friezen begonnen stormachtig, maar in de tegenaanval waren de kansen voor de razendsnelle Ruben Schaken.

Nordfeldt ontzegde Feyenoords gelegenheidsspits met prima reflexen tot twee keer toe een doelpunt. Filip Djuricic was aan de overkant dichtbij de 1-0 met een geplaatst schot.

Heerenveen hield een licht overwicht en Feyenoord had geluk dat de bal na een schot van Viktor Elm via de paal terugkaatste in het veld. De bezoekers kregen daarna wel iets meer grip op de wedstrijd, maar Kristoffer Nordfeldt weigerde ook bij inzetten van Karim El Ahmadi en Sekou Cissé te capituleren.

Lamgeslagen

In de wetenschap dat een gelijkspel de slechtst denkbare uitkomst zou zijn, bleef Heerenveen na de rust op de winst spelen. Erwin Mulder stormde attent zijn doel uit om Luciano Narsingh het scoren te beletten.

Feyenoord kreeg steeds meer ruimte, maar de aanvallers leken lamgeslagen door de zenuwen. De kansjes die er kwamen, gingen door besluiteloosheid verloren.

Bas Dost doorbrak de impasse met zijn 32ste treffer. Feyenoord leek van de spanning verlost en maakte via Otman Bakkal al snel 1-1. Heerenveen liet het vervolgens lopen. Cissé werd bij de 2-1 geen strobreed in de weg gelegd en invaller Elvis Manu ramde uit de draai prachtig de 3-1 in de touwen. De 2-3 van Rajiv Van La Parra was niet van belang.

"Horen op deze plek"

Feyenoord verdiende de tweede plaats, vond aanvoerder Ron Vlaar. "Als je ziet hoe wij dit seizoen hebben gevoetbald, horen we volgens mij thuis op deze plek."

"Ongelooflijk", noemde hij dat de Rotterdammers nu de voorronde van de Champions League ingaan. "We zijn van heel ver gekomen. Dit is een prachtige beloning voor alle mensen die heel hard hebben geknokt om Feyenoord weer terug aan de top te krijgen."

Waardering

Karim El Ahmadi groeide onder Ronald Koeman uit tot de gangmaker van de ploeg. "Ja, dit is misschien wel mijn beste seizoen in de eredivisie tot dusver geweest", erkende de Marokkaanse middenvelder, die inmiddels alweer vier jaar bij Feyenoord voetbalt.

"Ik heb veel aan de trainer te danken. Vanaf het begin klikte het tussen ons. Hij gaf me vertrouwen en het gevoel dat ik belangrijk ben voor de ploeg. Die waardering voor mij voel ik nu in de hele club, ook bij de fans. Wat mij betreft, kan ik nog lang bij Feyenoord blijven."

STER Reclame