In de Amerikaanse staat Ohio heeft president Obama de aftrap gegeven voor zijn verkiezingscampagne. Obama haalde hard uit naar de Republikein Mitt Romney die bijna zeker zijn rivaal wordt tijdens de presidentsverkiezingen in november.

De president zei in een toespraak van een half uur dat Romney zich vooral sterk maakt voor de rijke Amerikanen. "De Republikeinen in het Congres hebben in Romney een kandidaat gevonden die klakkeloos al hun plannen zal goedkeuren. We mogen hem deze kans niet geven. En daarom stel ik mij herkiesbaar."

Een tijdje terug had Romney gezegd dat bedrijven net mensen zijn. Obama richtte zich tot Romney: "Het maakt niet uit hoe vaak je het uitlegt. Bedrijven zijn geen mensen. Mensen zijn mensen."

Romney reageert

Het campagneteam van Romney reageerde direct na Obama's toespraak. Romneys woordvoerder zei dat ondanks Obama's 'mooie' speeches, Amerikanen nog steeds moeite hebben met het betalen van hun rekeningen, het vinden van een baan en het behouden van hun woning. De Republikeinen verwerkten de speech van Obama ook direct in een spotje gericht tegen de president.

Obama haalde in Ohio ook de buitenlandse politiek aan. Hij zei dat voor het eerst in 9 jaar geen enkele Amerikaan in Irak vecht en dat Osama bin Laden en al-Qaida geen bedreiging meer vormen voor de VS. "In 2014 moet de oorlog in Afghanistan voorbij zijn. Romney was tegen het noemen van een uiterste datum voor de terugtrekking van onze troepen in Afghanistan."

STER reclame