NOS NieuwsAangepast

Problemen met UWV-site werk.nl

De UWV-site, werk.nl, die werklozen aan een baan moet helpen, kampt met grote problemen. Dat meldt RTL Nieuws op basis van eigen onderzoek. De problemen zijn voor een deel technisch. Zo klagen gebruikers over onbegrijpelijke foutmeldingen en ligt de site nog wel eens plat. Ook is werk.nl met de meestgebruikte browser, Internet Explorer, niet altijd goed te zien.

Verder zijn er problemen met het bij elkaar brengen van werkzoekenden en vacatures. Mensen kunnen op de site hun cv zetten en het is de bedoeling dat ze dan passende banen krijgen aangeboden. RTL noemt voorbeelden van een maatschappelijk werkster die een baan als lasser krijgt aangeboden, en een caissière die het advies krijgt te solliciteren op een functie als schade-expert.

'Volledig ongeschikt'

Hoogleraar informatiesystemen Paul de Bra van de TU Eindhoven noemt de site "volledig ongeschikt" om een baan mee te vinden. Het UWV erkent dat er problemen zijn met werk.nl en zegt dat in november een nieuw en beter systeem in gebruik wordt genomen.

Werk.nl heeft een belangrijke taak bij het aan werk helpen van mensen. Het UWV moet drastisch bezuinigen en daardoor verdwijnen veel kantoren en daarmee banen van arbeidsbemiddelaars. In de toekomst kan maar een klein deel van de werkzoekenden door een bemiddelaar worden geholpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl