Na 72 landen strandt motorrijder in Amsterdam

Aangepast op

"Ik heb door Afghanistan, Pakistan, en nog veel meer onveilige landen gereden. Nooit is er iets met mijn motor gebeurd. En nu kom ik in Nederland, het land dat ik liefheb, en dan wordt mijn motor gestolen!"

Sinds de start van zijn wereldreis in 2006 bezocht Jeffrey Polnaja met zijn motor al meer dan 70 landen. Aan deze bijzondere reeks lijkt nu een eind te zijn gekomen.

Reisdocumenten weg

De motor van de 50-jarige Indonesiër verdween in Amsterdam. Polnaja verblijft nu tijdelijk bij een vriendin in Eindhoven. Het plan was om volgende week verder te reizen, maar nu hij geen vervoersmiddel meer heeft blijft hij nog even in Nederland.

Ook zijn reisdocumenten zijn gestolen: die zaten in de koffers op zijn motor. Ons hele gesprek met Polnaja kan je beluisteren in het geluidsfragment rechts.

Voor wereldvrede

De Indonesiër zegt zijn reis voor wereldvrede te maken. Onder meer Frankrijk, Siberië, Amerika en Australië staan nog op het programma. Het is de bedoeling van Polnaja om in 2014, acht jaar na het begin van zijn reis, terug te keren in zijn thuisstad, Jakarta.

In deze video wordt een deel van de reis van Polnaja samengevat:

Polnaja in Vietnam:

Door: Suse