Blunder: Breivik op fotowand

Aangepast op

Een redelijk bizarre blunder in Finland. Daar hebben ze de Noorse massamoordenaar Anders Breivik op een promotieposter voor het WK IJshockey gezet. Dat melden Finse media. Hier kan je de foto bekijken.

Een Fins pr-bureau zegt dat de foto van Breivik per ongeluk op een gezicht van een Finse ijshockey-international is geplakt. Een fotowand van ongeveer 6 bij 2,5 meter, met daarop het sportteam, maakt reclame voor een internetsite. Op die site konden mensen hun eigen portret in de foto van het herenteam van het gastland van het WK IJshockey laden. Die kwam dan terecht op de fotowand.

Andere moordenaar

Het pr-bureau zou de beelden willekeurig via Facebook en andere websites hebben verzameld. Breiviks portret komt van een foto die is vrijgegeven door de Noorse politie.

Brevik was overigens niet de enige die niet op de fotowand thuishoorde: ook een foto van de Finse drievoudige moordenaar Nikita Fouganthinen was te zien. Nadat de pijnlijke fout werd ontdekt werden de foto's van de twee moordenaars uit de wand gesneden.

Door: Suse