Bleker kandidaat-lijsttrekker CDA

Aangepast

Staatssecretaris Bleker van Landbouw is kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Hij licht dit weekend in Breda zijn kandidatuur toe. Bleker is de zesde CDA'er die zich opwerpt voor het leiderschap van de partij. Jack de Vries wordt zijn campagneleider.

Kandidaten konden zich tot vrijdagochtend tien uur melden. Het Kamerlid Van Toorenburg meldde zich ook nog. Eerder stelden fractievoorzitter Van Haersma Buma en minister Spies zich kandidaat en de partijleden Wintels en Wesseling.

Debat

Het bestuur van de partij overlegt zaterdag welke kandidaten mogen meedoen aan de verkiezingsstrijd. Maandag worden de kandidaatlijsttrekkers gepresenteerd in Rotterdam. Daarna gaan zij meteen met elkaar in debat. Dat is het eerste van zes debatten die het CDA verspreid over Nederland houdt.

Op 18 mei sluit de eerste ronde. Als geen van de kandidaten meer dan de helft van de stemmen haalt, gaan de twee kandidaten met de meeste stemmen door naar de twee ronde. Die eindigt op 1 juni. Uiterlijk op die datum wordt de nieuwe lijsttrekker van het CDA bekend.

STER Reclame