Duel om degradatie zonder winnaar

De degradatiekraker tussen Excelsior en De Graafschap is in 2-2 geëindigd. De Kralingers moeten daardoor PSV verslaan om nog kans te hebben op lijfsbehoud.

De Graafschap was aanvankelijk beter en kwam op 1-0. Zowel de assist (Gil Vermouth) als de snoeiharde volley (Soufian El Hassnaoui) was mooi.

Excelsior herpakte zich echter en met een goal voor rust (Luigi Bruins) en één erna (Roland Alberg) dacht het de eerste uitzege van het seizoen te boeken.

De briljante slotfase stond vervolgens bomvol incidenten: Michael de Leeuw kopte hard de 2-2 binnen, kansen over en weer, er was rood voor invaller Mick van Buren bij zijn eerste actie en een hevig onweer dat het duel onderbrak.

Latertje in Doetinchem na onweer

De wedstrijd werd in de 86ste minuut in verband met hevig onweer door arbiter Serdar Gözübüyük stilgelegd. Pas na een onderbreking van ruim een uur kon het duel worden hervat.

In de reglementen van de KNVB staat dat een wedstrijd na een onderbreking van meer dan een half uur definitief wordt gestaakt. Omdat er geen ruimte was om de resterende minuten voor zondag in te halen, gooide de bond noodgedwongen die eigen regel overboord.