Sterk PSV doet goede zaken

Aangepast

PSV heeft in de strijd om plaats twee goede zaken gedaan door bij Roda JC met 3-1 te winnen.

De winst in Kerkrade had echter veel eerder veiliggesteld moeten worden. De eerste kans was nog voor de thuisclub, maar het offensief dat volgde had PSV zeker vijf treffers moeten opleveren.

Dries Mertens (schuiver) en Marcelo (kopbal) scoorden, maar Jeremain Lens schoot twee keer op de lat en Mertens raakte de paal en Zakaria Labyad miste twee keer voor een leeg doel.

Roda was na de rust weer bij de les en maakte er via Sanharib Malki 2-1 van. Toen Lens tien minuten voor tijd ook nog eens een penalty miste nadat Jetro Willems in de zestien door doelman Pawel Kieszek was gevloerd, leek PSV het onheil over zichzelf af te roepen. Roda moest echter met tien man verder, omdat Kieszek - voor de derde keer al dit seizoen - rood had gekregen.

Als aangever kende Lens meer succes en invaller Memphis Depay profiteerde daar met een intikker van.

"Daarom staan we ook zo laag"

Kevin Strootman kwam na de eerste uitzege van PSV dit kalenderjaar tot een wrange conclusie. "Het heeft heel lang geduurd, daarom staan we ook zo laag op de ranglijst", aldus de middenvelder na de zege in Kerkrade op Roda JC (1-3).

Alleen Feyenoord, dat één punt meer heeft, staat nog tussen PSV en de miljoenen van de Champions League in. "Jammer dat we afhankelijk zijn van anderen", ging Strootman verder. "We moeten zelf blijven winnen en dan hopen dat het genoeg is voor de tweede plaats."

STER Reclame