Politie achtervolgt nachtbus in centrum Utrecht

Aangepast op

Een ongewoon verkeersincident in Utrecht vannacht: daar zette de politie de achtervolging in op een nachtbus. De chauffeur van de lijnbus scheurde rond 04:15 met hoge snelheid in het centrum langs agenten op een mountainbike.

De chauffeur toeterde daarbij en knipperde een paar keer met groot licht. Toen de agenten de lijnbus volgden reed de chauffeur met hoge snelheid door rood. Uiteindelijk werd hij door andere agenten aan de rand van de stad aangehouden. De chauffeur moest zijn rijbewijs meteen inleveren.

Passagiers

In de bus zat een onbekend aantal passagiers. Die kwamen wel thuis: er kwam een andere chauffeur om de rit af te maken.

Wie de chauffeur is, en voor welke busmaatschappij hij reed is niet bekendgemaakt. Om privacyredenen wil de politie daar geen uitspraken over doen.

Gebroken

De vader van de buschauffeur zegt dat de chauffeur de aandacht van een collega probeerde te trekken. Hij had even daarvoor een jongen opgepikt die net de laatste bus van een andere lijn had gemist. Toen de chauffeur de bus van de jongen zag, seinde hij en reed hij naar de bus toe. Daardoor kon de jongen alsnog de goede bus in.

"Mijn zoon kwam vanochtend gebroken thuis," vertelt de vader. "Hij loopt nu het risico om zijn baan te verliezen." De chauffeur is een echte liefhebber, vertelt zijn vader. "Hij spaart van jongs af aan bussen. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt."

Ook sprak de man de hoop uit dat de passagier die door de actie van zijn zoon alsnog zijn bus kon halen, zich meldt.

Door: Suse