NOS NieuwsAangepast

Cubaanse acteurs lopen over

Twee acteurs uit een Cubaanse film over overlopers lopen nu zelf over: ze vragen zelf politiek asiel aan in de Verenigde Staten. Onderweg naar een filmfestival in New York doken de twee onder in Miami.

Op weg naar het Tribeca-filmfestival maakten Javier Nuñez en Anailín de la Rúa (beide 20) een tussenstop in Miami. Tegen hun begeleider zeiden ze even te gaan winkelen op het vliegveld, maar in werkelijkheid vluchtten ze naar een oom van De la Rua.

'Geen toekomst'

"Er is geen toekomst in Cuba", zei De la Rúa over haar beslissing. "Het is moeilijk om familie en vrienden achter te laten, maar we doen het ook zodat we hen kunnen helpen."

De twee speelden in de film 'Una Noche', over drie Cubaanse tieners die per vlot vluchten naar Florida. De acteurs zeiden dat het succes van de film hen geïnspireerd had. Na een bezoek aan Berlijn, hun eerste overzeese reis ooit, zagen ze de trip naar New York als een ideale kans om te vluchten.

Beste acteur

Beide acteurs zeggen elke baan in de VS te zullen accepteren, maar het liefst weer te willen acteren. Het feit dat Nuñez op Tribeca de prijs voor beste acteur won, zal daar misschien bij helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl