'DSK moet zijn mond houden'

tijd van publicatie Aangepast

De Franse president Sarkozy heeft gezegd dat de voormalige IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn zijn mond moet houden. Hij reageerde daarmee op aantijgingen dat zijn regering het seksschandaal met Strauss-Kahn in New York heeft laten escaleren.

"Te veel is te veel", zei Sarkozy op een bijeenkomst in Clermont-Ferrand over de beschuldigingen van Strauss-Kahn in de Engelse krant The Guardian. "Leg het uit aan justitie en zwijg voor de rest."

Poging tot verkrachting

In The Guardian sprak Strauss-Kahn voor het eerst over het schandaal met het kamermeisje in New York, dat leidde tot zijn aftreden als IMF-topman en waardoor zijn kans op het presidentschap voor de socialisten verdampte.'DSK' zei niet zeker te weten of zijn politieke tegenstanders het incident met het kamermeisje in scène hebben gezet, maar ze hebben er volgens hem wel voor gezorgd dat de zaak escaleerde.DSK vermoedt dat het kamp-Sarkozy ervoor gezorgd heeft dat het kamermeisje Nafissatou Diallo naar de politie is gegaan om hem te beschuldigen van poging tot verkrachting. Volgens de oud-topman werd hij al weken in de gaten gehouden door de Franse geheime dienst en werden zijn telefoongesprekken afgeluisterd.'Naïef'Strauss-Kahn werd in mei vorig jaar gearresteerd. Een maand later had hij zijn presidentiële kandidatuur voor de socialisten bekend willen maken. Hij lag ten tijde van zijn arrestatie in de peilingen ver voor op François Hollande en twijfelde er niet aan dat hij het Elysée zou gaan betrekken. "Dit was geen toeval.""Misschien was ik op politiek vlak naïef. Maar ik had gewoonweg niet gedacht dat ze zo ver zouden gaan", zei Strauss-Kahn in The Guardian over de regering van Sarkozy.De aanklacht tegen DSK werd in augustus geseponeerd, omdat de getuigenis van het kamermeisje ongeloofwaardig was. Zijn functie bij het IMF en zijn kansen op het presidentschap was hij toen al kwijt.SeksfeestenMomenteel staat Strauss-Kahn voor de rechtbank in Lille terecht voor betrokkenheid bij georganiseerde prostitutie. Hij zou deel hebben uitgemaakt van een netwerk dat in hotels seksfeesten organiseerde.Volgens de Franse justitie wist Strauss-Kahn dat de vrouwen die waren ingehuurd prostituees waren. DSK ontkent dat.

STER Reclame