1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS NieuwsAangepast

Publicist Micha Kat blijft in cel

Publicist en actievoerder Micha Kat blijft nog zeker twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag besloten.

Kat, die als freelancejournalist voor NRC Handelsblad heeft gewerkt, werd dinsdag op Schiphol aangehouden. De politie was al enige tijd op zoek naar hem. Tegen de oud-journalist is door verschillende mensen aangifte gedaan voor onder meer bedreiging en het doen van valse bommeldingen.

Op zijn website Klokkenluideronline.nl voert Kat campagne tegen het Koninklijk Huis en de hoogste ambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ambtenaar wordt door Kat beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen.

Doodsbedreiging

Zijn acties hebben Kat al verschillende keren met justitie in aanraking gebracht. Vorig jaar veroordeelde de rechtbank hem tot 120 uur werkstraf voor het bedreigen van een Telegraaf-journalist met de dood.

Dit jaar werd Kat veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete voor het bekladden van de woning van de topambtenaar van Justitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl