NOS NieuwsAangepast

Nieuw museum Scheringa-collectie

Het grootste deel van de voormalige Dirk Scheringa Art-collectie krijgt een nieuw onderkomen. Zo'n duizend kunstwerken worden ondergebracht in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, in de Achterhoek.

De kunstwerken werden in maart van dit jaar door de Vordense zakenman Hans Melchers overgenomen van Deutsche Bank. Die kreeg de collectie in handen na het faillissement van de DSB Bank: het bedrijf van Dirk Scheringa.

Topstukken

Melchers vond het belangrijk dat de topstukken uit de collectie voor Nederland behouden zouden blijven. Hij is nu eigenaar van het grootse deel van de Scheringa-collectie: zo'n duizend van de 1240 werken.

Het voormalig gemeentehuis van Gorssel zal worden verbouwd. De monumentale voorkant blijft behouden. De later aangebouwde delen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw van architect Hans van Heeswijk.

30.000 bezoekers

Het nieuwe museum gaat in het voorjaar van 2014 open. De gemeente Lochem, waar Gorssel onder valt, rekent op 30.000 bezoekers per jaar.

Marisa Melchers, dochter van Hans Melchers, gaat het museum leiden. Zij studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie in Leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl