NOS NieuwsAangepast

R'dam zoekt vervangers Vestia

De gemeente Rotterdam is op zoek naar investeerders die bouwplannen van woningcorporatie Vestia willen overnemen. De gemeente hoopt dat daarmee de plannen om achterstandswijken in Rotterdam te verbeteren, kunnen worden doorgezet.

Gisteren werd bekend dat Vestia de komende 10 jaar 15.000 huurwoningen gaat verkopen en bovendien een streep heeft gezet door alle recente bouwplannen. Met deze maatregelen denkt de corporatie weer financieel gezond te kunnen worden.

Vestia dreigde dit voorjaar failliet te gaan. Met een noodlening van 1,5 miljard euro kon dat maar net worden voorkomen.

Geldschieters

Het grote project Kwaliteitssprong Rotterdam-Zuid, dat betere woningen in Rotterdamse wijken moet opleveren, loopt nu gevaar. Hamit Karakus, wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening in Rotterdam, wil de bouwplannen redden en is daarom druk in gesprek met andere geldschieters. "We zoeken andere corporaties, investeerders en pensioenfondsen. We hebben nieuwe investeerders nodig om het ontstane financiële gat te dichten."

Volgens Karakus hebben "sommige corporaties al interesse getoond". In mei gaat de gemeente met een aantal ontwikkelaars langs verschillende locaties in Rotterdam-Zuid in de hoop ze te kunnen interesseren voor de overname van de bouwplannen.

"We zijn al flink bezig, maar het zou geweldig zijn als corporaties uit de rest van het land ook richting Rotterdam komen om ons te helpen", aldus de wethouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl