De Jager praat over bezuinigingen

Aangepast op

Minister De Jager overlegt de hele dag met Kamerleden over manieren om uit de impasse te komen rond de bezuinigingen. Hij heeft achter de schermen met veel partijen gepraat, onder andere met de SP en met GroenLinks, D66 en de ChristenUnie samen. Daarna sprak hij met de PvdA.

Het kabinet moet voor het eind van de maand aan de Europese Commissie laten weten hoe het het begrotingstekort naar beneden gaat brengen. Maar over de manier waarop dat moet gebeuren, bestaat grote onenigheid in de Kamer. Morgen is er een Kamerdebat.

Verder praten

De Jager zei dat hij tot nu toe vooral heeft geluisterd naar de wensen van de fracties en dat er niet is onderhandeld. Volgens D66-leider Pechtold is er na het overleg van zijn partij, Groenlinks en de ChristenUnie met De Jager ruimte om verder te praten.

Niemand wil ingaan op details. Pechtold benadrukte wel "dat je niet in zeven uur regelt wat in zeven weken niet gelukt is". ChristenUnie-leider Slob zei dat het niet meer dan logisch is dat partijen die anderhalf jaar aan de kant hebben gestaan nu ook hun eigen wensen inbrengen.