In De Kleine Komedie in Amsterdam heeft Drs. P voor het eerst in jaren weer op het podium gestaan. Aanleiding was de presentatie van 'Compilé Complé', een boek met acht cd's die een overzicht geven van het werk van de 92-jarige zanger, tekstschrijver en cabaretier.

Drs. P, die eigenlijk Heinz Polzer heet, trad in De Kleine Komedie niet op. Op het podium genoot hij van de optredens van anderen die zijn werk uitvoerden. "Van sommige nummers merkte ik dat, of het nu 40, 50 of 60 jaar oud was, ze nog altijd recht van bestaan hadden", zei Polzer na afloop.

Onder de artiesten die optraden waren Maarten van Roozendaal, Gerard Cox en Erik van Muiswinkel. De Kleine Komedie noemde het "een eerbetoon aan de grootste taalkunstenaar die Nederland de afgelopen eeuw kende". Na afloop van de presentatie kreeg Drs. P een erepenning van de stad Amsterdam.

Dodenrit

Op 'Compilé Complé' staan een kleine 200 nummers die Drs. P de afgelopen decennia opnam. Niet alleen klassiekers als 'Dodenrit' en 'Heen en weer', maar ook live-opnames en andere nooit verschenen liedjes zijn vertegenwoordigd.

Heinz Polzer werd in Zwitserland geboren en maakte vanaf de jaren 60 in Nederland furore met zijn cabareteske liedjes. Sinds zijn laatste optreden in 1996 komt hij zelden in de publiciteit.

STER reclame