De Japanse Misaki Murakami dacht dat hij z'n voetbal na de allesverwoestende tsunami in maart 2011 nooit meer zou zien.

Nu, meer dan een jaar later, krijgt hij hem dan toch terug want de is bal opgedoken aan de andere kant van de Grote Oceaan. Een Amerikaans stel in Alaska vond de bal afgelopen maart op Middleton Island.

Succeswensen

"Toen ik de bal voor het eerst zag, wist ik dat het een speciale betekenis had voor de eigenaar ", zei Yumi Baxter die oorspronkelijk uit Japan komt. Op de bal stonden in het Japans succeswensen die de klasgenoten van Misaki erop hadden geschreven. De naam van zijn school stond er ook op.

Het echtpaar nam contact op met de National Oceanic and Atmospheric Administration om de eigenaar te vinden. Ze reizen in mei naar Japan om de bal terug te geven aan Murakami.

De 16-jarige tiener zei dat hij op de dag van de aardbeving ziek in bed lag. "Mijn familie is alles kwijtgeraakt door de tsunami, dus ik ben blij, maar het brengt ook weer droevige herinneringen met zich mee. De voetbal betekent heel veel voor mij, dus ik wil het weer in mijn kamer zetten als ik hem terug heb.

Afval

Vorige maand werd een Japans 'spookschip' ontdekt dat door de tsunami de zee werd opgesleurd. Op dit moment drijft er ongeveer 1 tot 2 miljoen ton tsunami-afval richting Amerika en Canada. De vloedgolf nam vorig jaar rond de 20 miljoen ton mee de zee in. Het meeste is naar de bodem gezonken.

Door: Ikram

STER reclame