PSV pas in slotfase langs NEC

Dankzij een late goal van Jan Vennegoor of Hesselink heeft PSV een gelukkige 2-1 overwinning geboekt op NEC.

NEC kwam in de eerste helft precies één keer bij het PSV-doel, maar ging wel met een 1-0 voorsprong rusten.

Navarone Foor kopte de bal binnen, die was teruggekomen van Przemyslaw Tyton na een vrije trap van Lasse Schöne. PSV probeerde met een hoog tempo kansen te creëren. Die kwamen er ook, maar ze waren aan Tim Matavz en Georginio Wijnaldum niet besteed.

NEC zorgde na de rust met counters voor het meeste gevaar. De 1-1, het resultaat van een puntertje van Jetro Willems, viel dan ook uit het niks. PSV joeg op meer, waardoor NEC erg veel ruimte kreeg. Toekomstig Ajacied Schöne profiteerde bijna, maar Tyton redde.

Met een frommelgoal in de 88ste minuut hielp 'supersub' Vennegoor of Hesselink een minuut na zijn entree PSV toch aan de winst. Ook vorige week, thuis tegen AZ, wisten de Eindhovenaren pas in de slotfase het verschil te maken.

"Beloond voor geduld en vechtlust"

Overtuigend was het allemaal niet wat PSV tegen NEC liet zien. "Uiteindelijk is het gelukt omdat iedereen er voor is blijven vechten", aldus trainer Phillip Cocu. "Dat is beloond met een overwinning."

"We zijn op onze eigen manier blijven spelen. Het geduld dat het team opbracht, heeft geresulteerd in een overwinning. We mogen van mij wel weer eens een keer makkelijk winnen, al zijn de drie punten het belangrijkst", aldus Cocu.