AZ boekt kleine zege op VVV-Venlo

Aangepast

AZ heeft in de strijd om de tweede plaats geen averij opgelopen. In Alkmaar werd met 2-1 gewonnen van VVV-Venlo.

De eerste helft bleef zonder treffers, maar beide ploegen waren een paar keer dicht bij de 1-0. Barry Maguire raakte namens VVV de paal. AZ-aanvaller Jozy Altidore overkwam dat zelfs twee keer.

Na de rust was het wel meteen raak. Met een laag schot in de hoek zette Brett Holman zijn ploeg op voorsprong. Een klein kwartier later was het alweer gelijk; op aangeven van de opstomende Yanic Wildschut tikte invaller Quin Kruysen simpel binnen.

AZ had echter het laatste woord. Een mooie krul van Rasmus Elm werd nog van de lijn gehaald, maar niet veel later mocht Altidore ongehinderd raak koppen.

Verbeek: "Feyenoord altijd mooi duel"

Met grote belangstelling kijkt trainer Gertjan Verbeek uit naar het duel van komende week bij Feyenoord, met als inzet de tweede plaats. "Spelen bij Feyenoord is altijd mooi voor de jongens. Door de belangen heeft de wedstrijd nu misschien nog wel iets extra's. We gaan er naar toeleven."

Over het duel met VVV had hij gemengde gevoelens. "We begonnen niet goed, wat ook de verdienste van de tegenstander was. In de fase dat we ons herstelden werden de kansen niet benut. Toen we op voorsprong kwamen hebben we het onszelf nog even moeilijk gemaakt. Daarna moesten we bij 1-1 nog even aanzetten. Dat hebben we goed gedaan."

STER Reclame