Derde zege buitenshuis FC Utrecht

FC Utrecht heeft voor de derde keer een duel buitenshuis gewonnen. Na zeges bij Excelsior en Ajax werden bij RKC in Waalwijk ook de drie punten gepakt: 0-2.

In de eerste helft was Rob van Dijk de beste speler op het veld. De 43-jarige doelman van de bezoekers hield Krisztián Németh (kopbal) en Evander Sno en Mitchell Schet (schoten) met uitstekende reddingen van scoren af.

Ook na rust wilde het duel niet echt op gang komen. Utrecht beet wel meer van zich af en kreeg ook een grote kans via Alexander Gerndt, maar Jeroen Zoet redde prima.

De keeper tastte echter bij een vrije trap van Yoshiaki Takagi gruwelijk mis en zag Alje Schut raak koppen. In de slotfase schoot Gerndt na een counter de eindstand op het bord.