Onzekerheid Hedwigepolder blijft

tijd van publicatie Aangepast

Staatssecretaris Bleker heeft goede hoop dat de Europese Commissie akkoord gaat met zijn jongste plan voor de Hedwigepolder. Maar volgens de commissie is het nog niet zo ver.

Bleker zei in de Tweede Kamer dat hij van de kant van eurocommissaris Potocnik gehoord heeft dat Nederland morgen een brief krijgt. "En Nederland kan ervan uitgaan dat in die brief staat dat de commissie kan instemmen met het plan. Het plan wordt beschouwd als een ecologisch equivalent van de totale ontpoldering van de Hedwige," zei de staatssecretaris.

Desgevraagd zegt een woordvoerder van de commissie dat de plannen wel in de goede richting gaan, maar dat er nog aanvullende informatie nodig is. Er zou nog geen akkoord zijn.

Volgens het jongste voorstel van Bleker wordt eenderde van de Hedwige onder water gezet. Eerder waren er andere plannen, variƫrend van totaal onder water zetten tot juist helemaal droog houden.

Geen Kamermeerderheid

De Tweede Kamer is zeer kritisch over het plan van Bleker en voorlopig is er geen meerderheid voor. Het was de bedoeling dat het debat vandaag zou worden afgerond, maar dat gebeurt toch niet. De Kamer gaat pas verder als de officiƫle reactie van de Europese Commissie er is.

STER Reclame