Chelsea zwijnt met zege op Barça

tijd van publicatie Aangepast

Chelsea heeft het eerste duel in de halve finales van de Champions League met FC Barcelona gewonnen. In Londen werd het, niet geheel terecht, met 1-0.

Barcelona was superieur en had bij de rust al voor moeten staan, maar het zat de Catalanen niet echt mee. Zo lobde Alexis Sánchez de bal op de lat, miste Cesc Fàbregas voor open doel en werd een inzet van de middenvelder van de lijn gehaald.

Chelsea wankelde, maar kwam pal voor de rust en geheel vanuit het niets op 1-0. Ramires nam, na balveries van Lionel Messi, de bal mooi op zijn borst aan en hij gaf de bal voor op Didier Drogba. De Ivoriaan, die keer op keer met veel misbaar ter aarde stortte, verzaakte niet.

Cech houdt Puyol van scoren af

In de tweede helft ging Barca, dat zeventig procent van het balbezit had, aanvankelijk op dezelfde voet verder. Opnieuw werd Sánchez prachtig vrijgespeeld, maar dit keer tikte de Chileen de bal naast.

De Catalanen bleven de bal rondtikken, maar naarmate de tweede helft vorderde, verdween de dreiging. Chelsea was blij met de voorsprong en liet zich gewillig vastzetten op de eigen helft.

De dreiging was in de slotminuten weer helemaal terug. Eerst dacht Carles Puyol gelijk te maken, maar zijn achterwaartse kopbal werd fenomenaal gekeerd door Petr Cech. In de slotseconde presteerde Pedro het nog om op de paal te schieten, waarna Sergio Busquets de bal van dichtbij hoog over schoot.

Eerste nederlaag in zeventien duels

De laatste keer dat Barcelona een nederlaag leed in de Champions League was ook op Engelse bodem. Op 16 februari 2011 was Arsenal met 2-1 te sterk in de achtste finales. Sindsdien won Barça de beker en verloor het zestien CL-wedstrijden op rij niet.

STER Reclame