NOS NieuwsAangepast

Kamp vraagt advies over cao's

Minister Kamp van Sociale Zaken vraagt werkgevers en werknemers advies over het cao-stelsel. Hij wil weten of de cao-afspraken voldoende steun hebben.

Volgens Kamp blijkt uit onderzoek dat het cao-stelsel voldoende draagvlak heeft. Maar dat draagvlak moet worden versterkt, ook in het licht van het vergrijzende ledenbestand van de vakbeweging, schrijft Kamp aan de Tweede Kamer.

Maatwerk

De minister wijst erop dat vakbonden nu al experimenteren met het raadplegen van niet-leden en met het gebruik van sociale media. Kamp wil dat soort initiatieven ondersteunen.

Ook wil hij van werkgevers en werknemers weten hoe partijen makkelijker kunnen afwijken van cao-afspraken in een bepaalde sector. Een meerderheid in de Tweede Kamer is daar voorstander van.

Hij vindt het goed dat werkgevers en werknemers cao's afsluiten, want dan hoeven ze niet afzonderlijk afspraken te maken, maar hij wil meer maatwerk en flexibiliteit. Dat vergroot niet alleen het draagvlak, maar draagt ook bij aan een goed functionerende arbeidsmarkt, zegt Kamp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl