Beslag op woning Vestia-topman

tijd van publicatie Aangepast

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op de woning van Vestia-topman Marcel de V. in Hazerswoude. Dat blijkt uit gegevens van het kadaster. Uit de gegevens blijkt verder dat het OM een vordering van 9,5 miljoen euro op De V. heeft.

De financiële topman van de Rotterdamse woningbouwcorporatie werd vrijdag opgepakt. Hij zou betrokken zijn bij omkoping, witwassen en belastingfraude.

Tussenpersoon

Het OM kwam De V. op het spoor met hulp van een medewerker van het bedrijf FiFa-Finance in Bussum. Dat bemiddelt tussen banken en publieke instellingen, die hun risico's op leningen willen afdekken.

De tussenpersoon, Arjan G., stapte naar het OM nadat in februari bekend was geworden dat Vestia in grote financiële moeilijkheden was geraakt. Door speculatie bedraagt de schuld van de corporatie zo'n 1,5 miljard euro.

Zelf naar justitie

Arjan G. is zelf ook verdachte. Omdat hij volledig meewerkt aan het onderzoek, is hij niet in hechtenis genomen, zegt zijn advocaat Willem Koops.

Volgens Koops is zijn cliënt zelf naar justitie gegaan omdat "het belang van Vestia zwaarder weegt dan al het andere". De eigenaar van FiFa-Finance en partner van Arjan G. zegt dat hij niet bij de Vestia-transacties betrokken was.

Staal

Er loopt ook een onderzoek naar de vertrekpremie van oud-Vestia-directeur Erik Staal. Die kreeg bij zijn vertrek 3,5 miljoen euro mee. Minister Spies kijkt of dat geld kan worden teruggevorderd.

STER reclame