Nalatenschap Shaffy naar UvA

Aangepast

De nalatenschap van zanger Ramses Shaffy wordt in bruikleen gegeven aan de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Het Ramses Shaffy Fonds heeft samen met conservatoren van de UvA een selectie gemaakt die bestaat uit onder meer brieven, foto's, tekeningen, schilderijen en bandopnamen. Ook een vleugel waarop Shaffy veel van zijn liedjes componeerde, wordt in de selectie opgenomen.

Onderzoek

De hele collectie is inmiddels overgebracht naar de depots van de UvA. De spullen worden daar bewaard en zullen beschikbaar komen voor onderzoekers en voor tentoonstellingen en presentaties.

Hoofdconservator Garrelt Verhoeven is blij met de Collectie Ramses Shaffy. "Het is belangrijk cultureel erfgoed en wij zijn er trots op dat we dat bij de Bijzondere Collecties mogen gaan beheren." De UvA zal nauw samenwerken met het Theater Instituut Nederland.

Vorige week meldde het tv-programma RTL Boulevard nog dat de hele collectie geveild zou gaan worden. De Stichting Ramses Shaffy Fonds voor Jonge Kunstenaars noemt dat "een vervelend misverstand".

STER Reclame