Het Openbaar Ministerie in Groningen eist tien jaar celstraf tegen de man die zijn dochter van 11 zwanger maakte. Het meisje beviel in maart vorig jaar tijdens een schoolreisje van een dochter. Een dna-test wees later uit dat haar vader het kind heeft verwekt. Hij heeft het misbruik toegegeven.

Volgens justitie heeft de vader zijn dochter een paar jaar stelselmatig misbruikt, bij elkaar zeker 300 keer. Dat begon al toen ze nog maar zes jaar oud was.

Justitie neemt het de man in het bijzonder kwalijk dat zijn dochter het misbruik nooit zal kunnen vergeten, "omdat ze altijd de moeder zal zijn van het kind van haar vader."

Eerder veroordeeld

De man werd al in 1995 veroordeeld wegens misbruik van één van zijn andere kinderen. In 2004 kreeg hij niettemin het ouderlijk gezag over het slachtoffer in de huidige zaak. De rechter was toen niet op de hoogte van de eerdere veroordeling.

De behandeling van de zaak liet lang op zich wachten omdat de man weigerde mee te werken aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Daardoor kon niet worden vastgesteld of de man volledig toerekeningsvastbaar was tijdens het misbruik. Als gevolg daarvan kon justitie geen tbs eisen. Mede daardoor is tien jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Schoolreisje

Het meisje wist niet dat ze zwanger was. Toen ze tijdens een schoolreisje hevige buikkramp kreeg, werd er een ambulance gebeld.

Het meisje en haar dochter wonen samen in een pleeggezin. Ze staan onder toezicht van Bureau Jeugdzorg.

STER reclame