Ajax simpel langs De Graafschap

time icon Aangepast

Zonder groots te spelen heeft Ajax in de Arena een eenvoudige 3-1 zege op De Graafschap geboekt.

De koploper heeft nu zes punten voorsprong op AZ en Feyenoord. Na de snelle 1-0 van Derk Boerrigter bakte Ajax er een half uur lang niks van en De Graafschap kreeg via Rydell Poepon zowaar twee kansen.

Ajax had echter aan twee goede aanvallen genoeg om op 3-0 te komen; Christian Eriksen scoorde na een een-twee met Ismail Aissati en Boerrigter na een fraaie actie van Jan Vertonghen. Op slag van rust kopte Michael de Leeuw de verdiende 3-1 binnen.

Na rust wisselde Ajax slordige periodes af met mooie aanvallen. Eriksen viel op met een fraaie solo en een gevaarlijke vrije trap, maar het bleef bij 3-1.

De Boer: "Jammer voor publiek"

Trainer Frank de Boer genoot tijdens de dertigste speelronde van de eredivisie meer van de uitslagen van de concurrenten om de landstitel dan van het spel van Ajax tegen De Graafschap. "Het had allemaal wel wat meer gemogen", zei hij na de tiende zege van zijn club op rij. "Dit was een beetje jammer voor het publiek."

"We komen na drie minuten met 1-0 voor en dan hoopt iedereen op 10-0. Zo makkelijk is dat echter niet. Maar we speelden vooral in de eerste helft ook veel te slordig. Toch stonden we bij rust met 3-1 voor. In de tweede helft deden we het een stuk beter, maar toen scoorden we niet. Dan bloedt zo'n wedstrijd dood."

De Boer: "Maar over de uitslag ben ik heel tevreden. Als we blijven doen wat we moeten doen, is die kampioensschaal weer van ons. Zaterdag was het al feest in huize De Boer. Mijn dochter was jarig en de televisie stond aan. Er viel veel te juichen", doelde hij op het gelijkspel van FC Twente en de nederlaag van AZ. "We moeten het de komende weken gewoon afmaken."

STER Reclame