PSV in laatste minuut langs AZ

Aangepast

AZ heeft voor de tweede keer in vier dagen een dure goal moeten incasseren in de laatste minuut van een duel met een andere titelkandidaat.

Na de 2-2 tegen FC Twente gingen de Alkmaarders in een enerverend duel met 3-2 onderuit bij PSV door een late treffer van Tim Matavz.

PSV begon sterk aan het duel en zette AZ direct onder druk. Esteban redde nog bij schoten van Zakaria Labyad en Jetro Willems, maar blunderde bij een inzet van Jeremain Lens: 1-0.

Terug in de wedstrijd

AZ vocht zich terug in de wedstrijd, kwam steeds meer onder de druk uit en maakte via een prachtige uithaal van Jozy Altidore gelijk. De bezoekers gingen daarna door en nadat Roy Beerens een grote kans om zeep geholpen had, zette hij AZ met een vlammend schot alsnog op 2-1.

PSV zette vervolgens weer aan en kreeg ook kansen. Esteban maakte zijn eerdere fout echter enigszins goed met puike reddingen op schoten van Lens en Willems.

Matavz matchwinner

In de minder spectaculaire tweede helft had AZ wliswaar het beste van het spel, maar de Brabanders zorgden voor meer gevaar. Zo stuitte Lens op Esteban en schoten Labyad en Ola Toivonen over.

Een kwartier voor tijd kwam PSV alsnog langszij toen Lens werd weggestuurd en keurig afrondde.

Beide ploegen gingen daarna op zoek naar de winnende goal. Het spel golfde op en neer, Charlison Benschop en Labyad misten kansen, maar Matavz was diep in blessuretijd wel trefzeker.

STER Reclame