Lot Megaupload-bestanden onduidelijk

Aangepast op

Wat gebeurt er met de foto's, video's en documenten die op de site van Megaupload stonden? Dat blijft onduidelijk, want de rechtbank in Virginia wil dat er verder onderhandeld wordt over het lot van de miljoenen bestanden.

Alle gebruikers van Megaupload verloren toegang tot hun gegevens op toen de filesharingsite op 19 januari door de FBI offline werd gehaald. De site zou inbreuk maken op auteursrechten,

Duur

Hoewel de gegevens dus niet meer online staan, worden ze nog wel bewaard door een hostingbedrijf. Carpathia Hosting zegt echter dat het geen geld meer heeft om de gegevens, die als bewijsmateriaal kunnen dienen, te bewaren. Carpathia gebruikt meer dan 1100 servers om de 25 miljoen gigabyte aan gegevens op te slaan wat zo'n 68000 euro per dag kost.

De hoster wilde daarom de rechter weten wat er gedaan moet worden met de bestanden, omdat het voor het bedrijf te duur wordt.

Persoonlijk

Volgens Megaupload zijn er miljoenen mensen die hun eigen bestanden op de site hebben opgeslagen. De site werd namelijk niet alleen voor illegale films en muziekdownloads gebruikt. Veel mensen gebruikten de website ook voor het uploaden van persoonlijke documenten, foto's en films.