Onderzoek crash Libië vertraagd

Aangepast op

Het onderzoek in Libië naar de vliegramp in Tripoli van twee jaar geleden loopt vertraging op, schrijft minister Rosenthal aan de Tweede Kamer. Bij die crash kwamen 103 mensen om, onder wie 70 Nederlanders.

De Libische autoriteiten hebben laten weten dat er vóór 12 mei geen eindrapport te verwachten is. De Libische minister van Transport heeft over de vertraging zijn spijt betuigd.

Stilgelegen

De Libische interim-regering liet in november tijdens een bezoek van Rosenthal weten dat er nog zes maanden nodig waren om het onderzoek af te ronden. Toen was 70 procent klaar. Het onderzoek had maanden stilgelegen door de opstand in het Noord-Afrikaanse land.

Nederland heeft bij herhaling aangedrongen op een snelle afwikkeling, en daarbij ook hulp aangeboden. Maar Libië zei dat het zelf in staat is het onderzoek af te ronden.

Eén overlevende

Een Airbus A330 van de maatschappij Afriqiyah Airways crashte bijna twee jaar geleden kort voor de landing op de internationale luchthaven van Tripoli. Er was maar één overlevende: een jongen van negen uit Tilburg.