VVD, CDA en PVV naderen een principeakkoord over miljardenbezuinigingen. Alles wijst erop dat de onderhandelingen in het Catshuis in een beslissende fase zitten. Bronnen houden er rekening mee dat de drie partijen morgen een principeovereenkomst sluiten.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat een eventueel akkoord nog minimaal een week op zich zal laten wachten. De besprekingen zijn voor vandaag afgelopen, morgenavond gaan de gesprekken verder.

Haagse ingewijden benadrukken dat de partijen een principeakkoord eerst nog willen voorleggen aan het Centraal Planbureau en dat de berekeningen nog weer nieuwe problemen kunnen veroorzaken. Dat zou weer tot nieuwe onderhandelingen kunnen leiden en het is nog steeds mogelijk dat de drie partijen het uiteindelijk niet eens worden.

SGP

Premier Rutte heeft vanmiddag overlegd met SGP-leider Van der Staaij. Die kan een belangrijke rol spelen om het kabinet aan een meerderheid te helpen. Rutte en Van der Staaij wilden er niks over zeggen. Volgens Rutte valt ook dat onder de radiostilte.

De drie partijen onderhandelen al sinds begin vorige maand over mogelijke bezuinigingen.

STER reclame