'De G500 is er'

time icon Aangepast

Op enkele zuurpruimen na zijn veel mensen enthousiast over de G500. Dat blijkt wel uit het aanmeldingen: dat zijn er als het goed is nu al 500.

Sywert van Lienden, Ilse van Eck en Danny Mekic maakten dat vanavond bekend bij De Wereld Draait Door. "Waarschijnlijk meldt nu zich de 500ste jongere", zegt Van Lienden. "De G500 is er." En ze hebben tientallen donateurs, zeggen de drie.

G500+

En omdat ze ook "honderden mailtjes" van 65-plussers binnenkregen die hun kleinkinderen lid willen maken, lanceren ze ook de G500+, voor mensen boven de 35.

De club maakte zondag de plannen bekend; met de G500 de politiek veranderen. 500 jongeren (tot 35 jaar) worden allemaal lid van de PvdA, VVD en CDA, de drie grootste politieke partijen. "We zullen herkenbaar zijn als de G500", zegt Van Lienden.

Even wennen

Met z'n 500-en willen ze in juni met z'n allen langs de congressen van de partijen en meestemmen over allerlei standpunten. Maar dat is wel een beetje afhankelijk van de agenda's van de partijen. "Het CDA-congres zou in juni kunnen zijn, maar ook na de zomer." De bedoeling is dat met z'n vijfhonderden een meerderheid ontstaat voor onderwerpen die jongeren aangaan. "We komen dan onze eigen agendapunten brengen. En dat is even wennen ja."

Door: Helen