NOS NieuwsAangepast

Friesland Bank verlaagt spaarrente

Een week na de overname door de Rabobank heeft Friesland Bank z'n hoogste rentetarief verlaagd. Het klimspaardeposito biedt, na vijf jaar sparen, niet langer 5 procent, maar 4,75 procent rente.

Al bij de overname werd verwacht dat de nieuwe eigenaar het stunten met de spaarrente zou indammen. De Rabobank biedt voor een soortgelijk spaarproduct onveranderd een rente die na vijf jaar oploopt tot 3,25 procent. De lagere rente bij Friesland Bank geldt alleen voor nieuwe spaarders. Alle bestaande contracten worden door de nieuwe eigenaar nagekomen.

Informatie opgevraagd

Volgens directeur Michel Akkers van Sparen.nl heeft Friesland Bank tijdens de reclamecampagne met Jort Kelder steeds op nummer een gestaan in de top vijf met de hoogste spaarrentes.

Inmiddels is de bank gezakt naar de vijfde plaats. Akkers zegt dat klanten vorige week veel vaker dan normaal informatie hebben opgevraagd over de rentes bij Friesland Bank. Door de campagne met Jort Kelder heeft de bank vorig jaar 1,3 miljard euro aan spaargeld binnen gehaald.

Overigens dalen de spaarrentes bij vrijwel alle banken. Akkers verwacht dat die trend de komende tijd doorzet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl