Hekster verslaggever koningshuis

Aangepast op

Kysia Hekster wordt de nieuwe verslaggever Koninklijk Huis bij NOS Nieuws. Hekster volgt de huidige verslaggever Koninklijk Huis Marieke de Vries op, die deze zomer aan de slag gaat als correspondent in China.

Hekster is sinds 2008 correspondent in Rusland. Daarvoor werkte ze als plaatsvervangend chef bij de buitenlandredactie van NOS Nieuws en als redacteur bij het NOS Radio 1 Journaal. Voor haar journalistieke loopbaan was Hekster een jaar lang voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.

'Echte journalist'

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws, is blij met de benoeming van Kysia Hekster als 'nieuw gezicht' voor deze functie. "Kysia heeft zich tijdens haar correspondentschap laten zien als een echte multimediale journalist die alle media bij de NOS wist te bedienen met heldere verhalen over de regio waar zij verbleef. Die ervaring komt zeker van pas in haar nieuwe functie."

In haar nieuwe functie zal Hekster vanuit binnen- en buitenland berichten over het nieuws rond en over het Koninklijk Huis en de koninklijke familie. "Ik ben ervan overtuigd dat zij een waardige opvolger wordt van Marieke de Vries die deze belangrijke journalistieke functie op een excellente manier inhoud heeft gegeven", aldus Gelauff.

Wie Kysia Hekster als correspondent in Moskou gaat opvolgen, is nog niet bekend.