'Máxima fotogeniekste prinses'

Aangepast op

Als het aan de Vlamingen ligt, is prinses Máxima de fotogeniekste prinses van Europa. Dat blijkt uit een enquête van het Belgische televisieprogramma Royalty.

"Máxima weet precies waar de camera's staan en hoe ze er op haar voordeligst uitziet", verklaart Royalty-presentatrice Kathy Pauwels de uitslag.

Prinses Mathilde, de echtgenote van de Belgische prins Filip, scoort op de lijst een stuk lager. "Mathilde is geen fashionista. Ze zit 's avonds zeker niet de nieuwste Vogue te bestuderen", aldus Pauwels.

Helemaal buiten de prijzen valt Mathilde ook weer niet, want ze werd wel verkozen tot Europa's professioneelste prinses.

Glamoureus

Meest glamoureus is volgens de Vlaamse televisiekijkers de Britse Kate. Volgens Pauwels pakt Kate het verstandig aan. "Er is sprake van een echte Kate-hype. Iedereen wil de jurk die zij draagt. Ze kiest voor betaalbare mode, die op de catwalk toch populair is."

Kates stief-schoonmoeder Camilla doet het minder goed: zij werd verkozen tot minst glamoureuze prinses.

'Te gemaakt'

Overigens zijn de Vlamingen niet alleen maar lovend over Máxima. Zo zou ze volgens veel kijkers te gemaakt zijn.

"Bij rouw huilt ze, om 's middags met een grote glimlach mee te doen aan een boomplantactie", zegt Pauwels, die daarmee verwijst naar de dag waarop ze eerst een rouwbijeenkomst bezocht naar aanleiding van de busramp in Zwitserland en later die dag aanwezig was bij de Nationale Boomfeestdag.