Kamer: duidelijkheid over v/d Vlis

Aangepast op

VVD en PvdA willen duidelijkheid over de berichten dat een map uit het dossier van Tristan van der Vlis is verdwenen.

De NOS onthulde gisteren dat gegevens uit 2005 ontbreken over de aanvraag voor een wapenvergunning. Uit die gegevens zou blijken dat de man die vorig jaar in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn zes mensen doodschoot psychiatrisch was behandeld.

PvdA-Kamerlid Marcouch gaat vragen stellen. Hij wil weten of het klopt dat de map is verdwenen. Als dat zo is, is dat volgens hem een klap in het gezicht van de nabestaanden.

Niet helder

VVD'er Hennis-Plasschaert wil vooral weten of de informatie uit het dossier per ongeluk is kwijtgeraakt of dat dat bewust is gebeurd. Verder zei ze in het Radio 1 Journaal dat ze duidelijkheid wil over de termijnen waarop gegevens van politie en justitie bewaard moeten blijven. Ze vindt de Wet Politiegegevens die dat regelt niet duidelijk.

Het Openbaar Ministerie zegt dat de politie pas in 2006 informatie kreeg over de psychische achtergrond van Van der Vlis. Marcouch wil van Opstelten weten of politie en justitie de volledige waarheid hebben verteld over de wapenvergunning.