Weer sprintgoud voor Pendleton

Aangepast

Baanwielrenster Victoria Pendleton heeft haar zesde wereldtitel sprint in de wacht gesleept. Ze versloeg in de finale in Melbourne de Litouwse Simona Krupeckaite.

De 31-jarige Pendleton, die vorig jaar brons won, had in een zinderende halve finale Anna Meares geklopt.

De Britse kwam in de eerste race ten val en leek vervolgens uitgeschakeld te worden, maar de Australische titelhoudster werd gediskwalificeerd omdat ze over de rode lijn was gegaan. In de derde race bleef Pendleton Meares slechts enkele millimeters voor.

Pendleton versloeg daarna in twee races Krupeckaite. De 29-jarige Litouwse, die voor de derde keer tweede werd, won de tweede race, maar werd gediskwalificeerd.

Koedooder vijftiende op scratch

Vera Koedooder slaagde er op het niet-olympische onderdeel scratch niet in een WK-medaille te veroveren. De Nederlandse eindigde als vijftiende.

Toch reed Koedooder geen anonieme race. De 28-jarige Noord-Hollandse probeerde tot vier keer toe weg te komen uit het peloton. Twee keer had ze met de Duitse Charlotte Becker een klein gaatje, maar beide keren kwam het peloton toch weer terug. De laatste ontsnapping mislukte op zes ronden voor het einde.

Katarzyna Pawlowska veroverde goud door in de sprint Melissa Hoskins en Kelly Druyts af te troeven. De Poolse won bij de EK van vorig jaar in Apeldoorn al zilver op de puntenkoers.

STER Reclame