Goud Australiër O'Shea op omnium

Aangepast op

Glenn O'Shea heeft bij de WK baan in Melbourne de wereldtitel op het onderdeel omnium veroverd.

De Australiër hield de Canadees Zach Bell en de Deen Lasse Norman Hansen achter zich.

O'Shea, in 2007 wereldkampioen bij de junioren, won tijdens dit omnium geen enkel onderdeel. Hij had genoeg aan twee tweede plaatsen en een derde, vierde, vijfde en zesde plaats. Tim Vingerling eindigde als twintigste.

Elia Viviani verscheen op de tweede dag van het omnium niet meer aan de start. De Italiaan, die vierde stond na drie onderdelen, had bij een val tijdens de afvalkoers een scheurtje in het bekken opgelopen.

Sprinters niet door kwalificaties

Matthijs Buchli en Roy van den Berg maakten bij het sprinttoernooi weinig indruk. De twee Nederlanders bleven in de kwalificaties steken.

Van den Berg kwam op de 200 meter met 'vliegende start' met 10,203 tot de 29ste tijd. Buchli werd in 10,342 39ste. De beste 24 sprinters gingen door naar de eerste ronde.

Chris Hoy leed in de achtste finales een verrassende nederlaag. De olympisch en wereldkampioen van 2008 verloor van de Fransman Mickael Bourgain. Hoy wist zich via de herkansingen echter alsnog te plaatsen voor de kwartfinales en won daarin van Robert Förstemann. Zaterdag zijn de halve finales en de finale.